ATMEGA328P ILI9488 hardware SPI not work

Any bugs you encounter with Flowcode should be discussed here.
medelec35
Matrix Staff
Posts: 1373
http://meble-kuchenne.info.pl
Joined: Wed Dec 02, 2020 11:07 pm
Has thanked: 488 times
Been thanked: 440 times

Re: ATMEGA328P ILI9488 hardware SPI not work

Post by medelec35 »

Hi barmaleyka.
Can you post a link to the ILI9488 board you bought please.
Martin


medelec35
Matrix Staff
Posts: 1373
Joined: Wed Dec 02, 2020 11:07 pm
Has thanked: 488 times
Been thanked: 440 times

Re: ATMEGA328P ILI9488 hardware SPI not work

Post by medelec35 »

I will need to replicate your setup exactly.
How did you interface it with the Arduino e.g. connected MOSI, DC pins etc. directly to the pins of the ATMEGA328P, or did you use resistors (if so one or two per pin and what value/s), level shifter etc.
Can you go into detail about the wiring of the display to the Uno.
Have you modified the module e.g. shorted J1?
Martin

barmaleyka
Posts: 10
Joined: Wed Feb 10, 2021 2:00 pm
Has thanked: 1 time

Re: ATMEGA328P ILI9488 hardware SPI not work

Post by barmaleyka »

IMG20231121141730.jpg
IMG20231121141730.jpg (98.08 KiB) Viewed 12505 times

barmaleyka
Posts: 10
Joined: Wed Feb 10, 2021 2:00 pm
Has thanked: 1 time

Re: ATMEGA328P ILI9488 hardware SPI not work

Post by barmaleyka »

I haven't modified J1. The display works via a software SPI

Chadb
Posts: 63
Joined: Fri Dec 18, 2020 1:15 pm
Has thanked: 23 times

Re: ATMEGA328P ILI9488 hardware SPI not work

Post by Chadb »

Hi Jorgen,

I Just got the display and tried the 9488 driver, and it seems to be working. Now my problem seems to be the second spi for the touch interface. Were you able to get this going? If you have a flowcode file that works, I would love to see it.

Thanks,

Chad

jgu1
Posts: 579
Joined: Thu Dec 03, 2020 8:25 pm
Location: Denmark
Has thanked: 460 times
Been thanked: 111 times

Re: ATMEGA328P ILI9488 hardware SPI not work

Post by jgu1 »

Hi Chad and Martin!

I look forward to hear if Martin manage to speed up the display with an Uno ( sure he will, magic man) :D

Yes, I have my standard setup file I use everytime I start a new project with this display with ESP32, then I know it work. (same for ILI9341 and the ST7796)

The only thing you have to change before compile, you have to change in the config XPT2046, the MISO pin from A13 to A5 I don´t know why, but everytime I reopend the program/file only this pin go back to A13 even if I save?

In the program change the Macro "new" to "Touchtest" in main and you will see the X and Y value.

Hope it can help you?

Herby.

Br Jorgen
Attachments
StandardIli9488Firs.fcfx
(30.27 KiB) Downloaded 105 times

Chadb
Posts: 63
Joined: Fri Dec 18, 2020 1:15 pm
Has thanked: 23 times

Re: ATMEGA328P ILI9488 hardware SPI not work

Post by Chadb »

I'll take a look. I am using the esp32 and I am having a problem with the second spi.

Thanks
chad

jgu1
Posts: 579
Joined: Thu Dec 03, 2020 8:25 pm
Location: Denmark
Has thanked: 460 times
Been thanked: 111 times

Re: ATMEGA328P ILI9488 hardware SPI not work

Post by jgu1 »

Hi Martin!

Dare to ask :D Did you manage to get display working with Arduino and speeded up?

Br Jorgen

medelec35
Matrix Staff
Posts: 1373
Joined: Wed Dec 02, 2020 11:07 pm
Has thanked: 488 times
Been thanked: 440 times

Re: ATMEGA328P ILI9488 hardware SPI not work

Post by medelec35 »

Hi Jorgen.,
Sorry, my attention has been drawn elsewhere.
I will be looking into it as soon as I can.
Martin

Post Reply